Rețete delicioase de dulceață cu fructe

Dulceața este una dintre cele mai iubite conserve de fructe, iar pregătirea ei acasă poate fi o activitate plăcută și satisfăcătoare. Nu doar că veți putea savura dulceață naturală și fără aditivi, dar veți avea și ocazia să experimentați cu arome și combinații unice. În acest articol vă vom prezenta câteva rețete delicioase de dulceață cu fructe, perfecte pentru a vă răsfăța papilele gustative și pentru a vă bucura de produsele sezonului într-un mod nou și delicios.

Dulceață de căpșuni cu vanilie

Ingrediente:

 • 1 kg de căpșuni proaspete, curățate și tăiate în bucăți mici
 • 800 g de zahăr granulat
 • 1 lămâie (zeama și coaja rasă)
 • 1 băț de vanilie

Instrucțiuni:

 1. Amestecați căpșunile cu zahărul într-un castron mare și lăsați-le să stea la frigider peste noapte.
 2. A doua zi, puneți amestecul de căpșuni într-un vas adânc, adăugați zeama și coaja rasă de lămâie și bățul de vanilie tăiat în două pe lungime.
 3. Gătiți amestecul la foc mediu, amestecând în mod constant, până când dulceața începe să se îngroașe. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 30-40 de minute.
 4. Îndepărtați bățul de vanilie și turnați dulceața fierbinte în borcanele sterilizate. Închideți-le imediat și întoarceți-le cu capul în jos pentru a crea un vid în interiorul borcanelor.

Dulceață de piersici cu migdale

Ingrediente:

 • 1 kg de piersici, curățate, decojite și tăiate în bucăți
 • 500 g de zahăr granulat
 • 100 g de migdale tocate grosier
 • Sucul de la o lămâie

Instrucțiuni:

 1. Puneți piersicile tăiate într-un vas mare și adăugați zahărul și sucul de lămâie. Lăsați-le să stea timp de 2-3 ore pentru a se înmuia.
 2. Transferați amestecul de piersici într-un vas de gătit și adăugați migdalele tocate. Gătiți la foc mediu până când dulceața începe să se îngroașe și să devină aurie, amestecând ocazional.
 3. După ce dulceața este gata, turnați-o imediat în borcanele sterilizate și închideți-le ermetic. Răsturnați-le cu capul în jos și lăsați-le să se răcească complet.

Dulceață de afine cu mentă

Ingrediente:

 • 1 kg de afine proaspete sau congelate
 • 800 g de zahăr granulat
 • 1 legătură de mentă proaspătă, tocată fin

Instrucțiuni:

 1. Combinați afinele și zahărul într-un vas mare și lăsați-le să stea la temperatura camerei timp de 2-3 ore, astfel încât afinele să elibereze sucul.
 2. Transferați amestecul de afine într-un vas de gătit și adăugați menta tocată. Gătiți la foc mediu până când dulceața s-a îngroșat și a ajuns la consistența dorită.
 3. Turnați dulceața fierbinte în borcanele sterilizate și închideți-le bine. Răsturnați-le cu capul în jos și lăsați-le să se răcească complet înainte de a le depozita.

Acestea sunt doar câteva exemple de rețete delicioase de dulceață cu fructe pe care le puteți încerca acasă. Cu puțină creativitate și adaptabilitate, puteți crea propriile combinații de arome și texturi pentru a vă bucura de dulceața perfectă.

Iar atunci când borcanele voastre de dulceață vor fi gata, le puteți împărtăși cu prietenii și familia sau le puteți păstra pentru a vă îndulci ziua ori de câte ori doriți. Savurați fiecare linguriță din aceste delicioase dulceațe făcute în casă!